Lupta pentru a opri exodul rural in Africa


In timp ce orasele din Africa sunt in crestere exponentiala , africanii parasesc zonele rurale in numar mare , deoarece ei nu mai pot face agricultura.
Un raport recent al ONU Habitat a constatat ca 14 milioane de oameni din Africa vor sa migreze din zonele rurale spre cele urbane , in fiecare an. Dintre acestia , 70% urmeaza sa se mute in mahalale , ceea ce inseamna ca pana in anul 2030 populatia din mediul urban o sa fie mai mare decat in zonele rurale.
Situatia saraciei din Africa rurala , se bazeaza inca pe vasta majoritate a populatiei de pe continent fiind in atentia "Rural Futures " , ce reprezinta un nou program de doi ani , sprijinit de Uniunea Africana.
Estherine Lisinge - Fotabong , membru al noului parteneriat pentru "Dezvoltarea Africii " , organizatia din spatele "Rural Futures" a declarat ca :"lumea rurala nu a beneficiat de cresterea si dezvoltarea tarilor africane"
Tot acesta afirma ca" pe termen lung , agricultura ar trebui sa constituie coloana vertebrala a continentului , insa pentru a se realiza acest lucru trebuie sa se transforme"
Unul dintre obiectivele cheie ale noului proiect va fi reprezentat de crearea de noi locuri de munca in modiul rural prin incurajarea industriilor rurale si agro-alimentare , a declarat Lisinge-Fotabong

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu