De ce se culca de fapt, o femeie cu un barbat?


Cum ajunge ea in patul lui, ce o excita intr-atat? E musai ca el sa fie inalt, brunet, cu ochii albastri ca sa aiba sanse? Intrebarile nu le-au dat pace unor psihologi pana cand s-a nascut o carte pe aceasta tema. Si iata cateva dintre raspunsurile cu care au venit.

Toate studiile o arata: femeile se topesc dupa barbati inalti. La o analiza a anunturilor de la matrimoniale, 80% dintre femei precizeaza in ele ca si-ar dori sa intalneasca un domn de cel putin 1,80. Iar cei inalti, care trec acest lucru in anunturile lor, primesc mult mai multe raspunsuri in comparatie cu scunzii.

Alte cercetari arata ca femeile prefera sa fie maritate cu inalti, dar pun si mai mare pret pe inaltime cand vine vorba de relatii de scurta durata si bazate mai mult pe sex.

Mai sunt doua studii care au descoperit ca barbatii mai inalti decat media au de obicei mai multe iubite de-a lungul vietii si copii mai numerosi.

Parfumul sexului

Cercetari recente anuntau ca femeile isi adulmeca la propriu partenerul, genetic vorbind, ca sa decida daca e potrivit. Simtul olfactiv al femeii atinge punctul maxim la ovulatie, in acele cateva ore din ciclul menstrual in care poate ra­ma­ne insarcinata.

Genele raspunzatoare de lupta impotriva bacteriilor si virusurilor se afla intr-un grup numit MHC. Diferiti oameni au diverse versiuni ale acestor gene si s-a dovedit ca femeile pot be­ne­ficia de doua ori daca aleg parteneri ale caror gene MHC sunt altfel decat ale lor.

Se reduce riscul de nastere a unor copii cu probleme, cum sunt cei nascuti din parinti inruditi, cu gene asemanatoare. In plus, bebelusii vor avea un sistem imunitar robust.

Acest simt al mirosului dezvoltat poate avea un profund efect asupra sexualitatii femeii. Un studiu facut pe 48 de cupluri a scos la iveala faptul ca femeile ai caror parteneri au gene similare, fac sex cu ei mult mai rar.

E ceva in felul in care se misca…

Felul in care cineva danseaza poate dez­valui o sumedenie de informatii (nivelul energiei, starea de sanatate etc.). Chestio­narele celor doi psihologi au aratat ca unele femei au facut sex cu anumiti bar­bati doar pentru ca au fost impresionate de cum dansau.

Unele miscari pe ring - cele largi, ample - sunt pentru ele teribil de atractive. Si altele sunt evaluate - de pilda, cand un barbat ii atinge spatele altuia, pentru femei e semn de do­mi­na­tie.La fel, gesturile prin care un barbat isi maximizeaza spatiul - isi intinde mai­nile, picioarele. Cei care au o pozitie a corpului deschisa - adica nu stau cu mainile incrucisate la piept - sunt consi­derati mai potenti si mai convingatori.

O personalitate pur si simplu irezistibila

Pentru unele femei, personalitatea - in special un grozav simt al umorului - este la fel de importanta, daca nu mult mai impor­tanta, in atractia sexuala. Cerceta­rile arata ca femeile maritate cu glumeti sunt mult mai satisfacute de casniciile lor.

Femeile considera umorul o calitate pe care si-ar dori-o de la un partener pe termen scurt, intr-o relatie sexuala, dar si de la unul pe termen lung, intr-o relatie romantica. Exista o diferenta intre sexe pe acest subiect - femeile sunt atrase de barbatii cu umor "productiv", cei care ii fac pe altii sa rada, iar ei sunt atrasi de femeile cu umor "apreciativ", cele care rad la glumele lor.


Sursa:csid.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu