Top 10 cei mai rai oameni din istorie

10
Delphine LaLaurie

Delphine-Lalaurie-Painting

Nascuta in 1775, in New Orleans, Madame Delphine LaLaurie este renumita ca fiind una dintre cele mai sadice femei. Casa acesteia a adapostit orori umane, torturi sadice si experimente crunte, toate infaptuite de catre Delphine LaLaurie si o parte dintre servitorii ei. Crimele nu au fost descoperite pana intr-o noapte, in 1834, cand un incendiu izbucnit la conacul familiei a adunat la fata locului un numar impresionant de pompieri, care au scos la iveala macabrele secrete.
Dupa oprirea focului, acestia au gasit sclave arse legate de ziduri, dar si unele in viata, inchise in custi, infometate sau mutilate de experimente medicale. Peste 100 de persoane si-au pierdut viata in moduri tragice in spatele zidurilor conacului. Dupa decesul lui Madame Delphine Lalaurie, survenit din cauze neclare, in anul 1842, s-au descoperit 75 de cadavre arse si, dupa o cercetare minutioasa, s-a stabilit faptul ca trupurile fusesera arse de vii.

9
Ilse Koch

50863856

lse a fost sotia lui Karl Koch, comandantul lagarului de concetrare Buchenwald, intre anii 1937 si 1941 si a lagarului de concentrare Majdanek, intre anii 1941 si 1943. Ilse Koch era cunoscuta pentru pasiunea ei iesita din comun – colectiona suveniruri din pielea tatuata a detinutilor. Femeia era supranumita “the Witch of Buchenwald” (vrajitoarea de la Buchenwald) sau “the Bitch of Buchenwald” (curva de la Buchenwald). In anul 1937 ea a venit la Buchenwald, ca sotie a comandantului. In scurt timp, influentata de sotul ei, Ilse a inceput sa tortureze detinutii din lagar. Ilse Koch s-a spanzurat in 1967.

8
Shirō Ishii

Shiro Ishii 1


Shieo Ishii a fost un microbiolog care s-a asemanat destul de mult cu Mengele, in sensul ca a scapat basma curata dupa toate crimele savarsite. In 1932, armata japoneza il primeste cu bratele deschise pe Ishii si il pune sa conduca experimente macabre, indeosebi bazate pe arme bilogice. Ishii executa fara scrupule ordinele si incepe sa-si impuna cateva puncte de vedere, care plac suficient de mult superiorilor. Asa se face ca in 1936 se infiinteaza Unitatea 731, un complex cu 150 de cladiri, situat langa Harbin, in China. Acolo, mii de prizonieri sau chiar civili mor dupa ce intra in contact cu ciuma bubonica, antrax, holera sau alti bacili periculosi. Ishii a realizat si atasari stupide intre diferite parti ale corpului, legand spre exemplu un brat de gatul unei victime. A analizat cu atentie efectele hipotermiei, a indus infarcte miocardice, a provocat avorturi, a infectat cu sifilis mii de oameni, fara sa ii trateze...


Dupa 1945, Japonia a distrus Unitatea 731, Ischii omorand si ultimii 150 de prizonieri de acolo. In mod surprinzator, printr-o intelegere intre SUA si Japonia, infricosatorul om nu a primit nicio pedeapsa, murind la 67 de ani.

7
Ivan IV of Russia

Ivan The Terrible

Ivan al IV-lea numit și Ivan cel Groaznic (n. 25 august 1530 - d. 28 martie [S.V. 18 martie] 1584) a fost primul cneaz moscovit care s-a intitulat "țar."

Ivan a fost fiul mult așteptat al Marelui Cneaz al Moscovei Vasili. S-a născut la 25 august 1530 când tatăl său avea 51 de ani. 10 zile mai târziu Ivan a fost botezat la mănăstirea Sfintei Treimi[1] După doi ani, mama sa, Elena, aduce pe lume al doilea fiu, Iuri.

La 25 noiembrie 1533, Marele Cneaz aflat pe moarte dictează testamentul definitiv: îl desemnează la tron pe fiul său Ivan care are aproape 3 ani, punându-l până la vârsta de 15 ani sub tutela mamei sale Elena și a boierilor. La 4 decembrie 1533, după o domnie de 29 de ani, Vasili al III-lea moare. După o regență de 5 ani, mama sa moare și ea, cel mai probabil otrăvită.

Rămas orfan, în fața boierilor care se luptă pentru putere, Ivan se teme pentru viața sa. Asistă la adevărate lecții de cruzime și viclenie. Mitropolitul Macarie îl ajută să se familiarizeze cu teologia și istoria. Călătorește mult, vizitează mănăstiri, vânează.Ultimul an al sangeroasei sale domnii, tarul Ivan al IV-lea l-a petrcut facand socoteala celor ce pierisera din voia lui : o lista numara 3158 alta
3700 de victime , pe-a treia nereusind sa o termine.Acesta si-a luat ramas bun intr-un mod caracteristic : amenintand 60 de vrajitoare cu moartea

6
Oliver Cromwell

Oliver-Cromwell

Intr-un sondaj realizat in anul 2002 de catre jurnalistii de la BBC, Oliver Cromwell a fost votat de catre cetatenii britanici drept una dintre primele 10 personalitati istorice din toate timpurile. Este evident ca Oliver Cromwell este si astazi o figura extrem de apreciata in aceasta tara. Si totusi, parerea generala este departe de imaginea reala a omului care a fost Cromwell...Se poate spune, fara rezerve, ca Oliver Cromwell a fost un tiran, din toate punctele de vedere. Dupa ce l-a acuzat pe rege ca a dizolvat Parlamentul, Cromwell a facut, la randul lui, exact acelasi lucru. El ii acuza atunci pe parlamentari, ca si regele, ca sunt corupti... in consecinta si-a creat propriul consiliu - The Council of Saints. Mai mult, in Irlanda, Cromwell este vazut ca un veritabil macelar, dupa ce a intreprins campanii extrem de sangeroase impotriva populatiei locale, in special impotriva catolicilor, actiuni care astazi sunt considerate drept acte de genocid.

O legenda sustine ca in noaptea mortii sale, in anul 1658, Anglia a fost ravasita de o furtuna puternica, semn pentru oamenii din popor ca diavolul a venit sa ia sufletul tiranului Cromwell. Un epitaf greu de digerat pentru cel care astazi este un erou national....

5
Jiang Qing

Jiangqing

Jiang Qing a fost sotia dictatorului chinez Mao Zedong. Nutrind ambitii nemarginite, femeia urmarea sa acapareze suprematia in stat dupa moartea sotului. Pentru atingerea acestui tel, nu s-a dat in laturi de la nimic. Se crede ca ea a fost motorul Revolutiei Culturale din China, care a afectat din temelii atat sistemmul educational, cat si cel economic. Multi intelectuali au fost ucisi, numarul crimelor fiind estimat la peste 500.000.

4
Pol Pot

Polpot

Pol Pot, pe numele său real Saloth Sar, s-a născut într-un sătuc de pescari, Prek Sbauv. Norocul lui şi ghinionul Cambodgiei a fost că sora sa, Roeung, a devenit concubina regelui şi, astfel, el a avut acces la educaţie, în Franţa. Dar nu i-a plăcut şcoala, fascinat fiind de ideile marxiste.

Din 1954, când Cambodgia a devenit stat independent, Pol Pot s-a străduit să recruteze şi să instruiască o armată pe care să-şi bazeze puterea. La început, Pol Pot a fost însărcinat să identifice grupurile de rebeli care acţionau împotriva guvernului. Cu concursul lui, în 1962, toate partidele de extrema stângă au fost anihilate, inclusiv Partidul Comunist din Cambodgia, al cărui lider, Tou Samouth, a fost ucis pe când se afla în custodia poliţiei. Autorităţile au aflat un an mai târziu că Pol Pot a preluat în mare secret şefia partidului.Fugit în nordul Vietnamului, el se întoarce în 1966, se plasează în fruntea mişcării khmerilor roşii şi pregăteşte ţăranii pentru marea revoltă menită să aducă partidul comunist la putere. Khmerii roşii socoteau că istoria Cambodgiei începe cu ei, în „Anul 0“, când redescoperirea rădăcinilor rurale a fost impusă drept piatra de temelie a noii societăţi, iar cultivarea orezului, „cea mai nobilă ocupaţie“.

Dispunând de o armată instruită de 35.000 de oameni, sponsorizată de China cu cinci milioane de dolari anual, Pol Pot şi-a asigurat victoria fără ca populaţia să ştie cine conduce cu adevărat. Se vehicula doar fantomaticul „regim Angkor“, denumit astfel după legendara cetate sacră din Cambodgia. Niciodată până în 1977 numele conducătorului nu a fost pronunţat, în interiorul sau în ­exteriorul ţării! Două ­milioane de oameni au murit pentru obsesia ideologică a lui Pol Pot.

3
Heinrich Himmler

Himmler-480

Heinrich Luitpold Himmler (n. 7 octombrie 1900, München – d. 23 mai 1945, Lüneburg) a fost un mare criminal de război nazist și important colaborator al lui Adolf Hitler. Himmler a fost comandantul organizației partinice rasiste SS (Schutzstaffel) și unul dintre liderii naziști de prim rang ai Germaniei naziste. În preajma capitulării Germaniei, Himmler l-a avut ca șef numai pe Hitler în ierarhia politico-administrativă. Având gradul de „Reichsführer-SS” (comandantul suprem al SS-ului), Himmler era concomitent șeful SS-ului și al Poliției Secrete de Stat, poliția politică cunoscută cu numele abreviat Gestapo. Ca fondator și comandant al lagărelor de concentrare naziste și al unităților SS operative Einsatzgruppen înființate pentru a lichida victimele regimului în teritoriile ocupate, Himmler a avut răspunderea supremă pentru exterminarea a milioane de oameni inocenți, care, potrivit ideologiei oficiale și convingerilor lui, nu „meritau să trăiască”. (Expresia în acest sens, „lebensunwertes Leben”, a apărut oficial la începutul regimului în contextul eutanasierii celor cu boli genetice, malformații congenitale și disfuncții cerebrale ireversibile). Himmler era un adept și promotor fanatic al ideologiei naziste de exterminare, în cadrul așa-zisei „soluției finale” („Endlösung”), a populațiilor desconsiderate de nazism ca „rase inferioare”. În 1945, cu puțin timp înainte de sfârșitul războiului, Himmler a încercat să negocieze cu Aliații occidentali capitularea Germaniei, cerând ca el să nu fie judecat și inculpat ca lider nazist. La două săptămâni după capitularea Germaniei, Himmler a fost arestat de o unitate militară britanică și, la 23 mai 1945, s-a sinucis în timpul unei examinări medicale, strivind între dinți o capsulă cu cianură de potasiu.

2
Adolf Hitler

Hitler1

Adolf Hitler (n. 20 aprilie 1889, Braunau am Inn, Austria — d. 30 aprilie 1945, Berlin), lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist, cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut („Führer”) al Germaniei, a fost unul din cei mai cruzi dictatori din istoria omenirii. Ajuns la putere în 1933, liderul mișcării naziste Hitler a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de Al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor "indezirabili", precum și de lichidare a adversarilor politici.Nu mai este cazul sa numaram victimele facute de Adolf Hitler , intrucat este un numar de oridnul milioanelor doar gandindu-ne la masa de evrei morti in WW2

1
Josef Stalin

Stalin-2

(rusă: Иосиф Виссарионович Сталин), născut Ioseb Djugașvili (georgiană: იოსებ ჯუღაშვილი) (21 decembrie 18785 martie 1953) din tată georgian și mamă osetină, a fost un revoluționar bolșevic și conducător politic sovietic. Stalin a devenit Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice în 1922, în urma morții lui Vladimir Ilici Lenin, câștigând în anii deceniului al treilea lupta pentru putere cu Lev Troțki și consolidându-și pe deplin autoritatea odată cu Marea Epurare, o perioadă de represiune cruntă al cărei apogeu a fost atins în 1937. Stalin a rămas la putere pe tot parcursul celui de-al Doilea Război Mondial, și după încheierea acestuia, până la moartea sa. Regimul său de ideologie marxist-leninistă este adeseori numit stalinism.

Sub Stalin, care a înlocuit Noua Politică Economică (NEP) cu planurile cincinale, (introduse în 1928) și agricultura individuală cu agricultura cooperatistă, Uniunea Sovietică a fost transformată dintr-o societate țărănească într-o mare putere industrială mondială la sfârșitul celui de-al patrulea deceniu. Agricultura sovietică, care a fost exploatată pentru finanțarea industrializării, a continuat să fie subdezvoltată pe toată durata deceniului. Colectivizarea a trebuit sa facă față opoziției generalizate a chiaburilor, în fapt, cei mai harnici și gospodari oameni ai satelor, având ca rezultat o luptă înverșunată a multor țărani împotriva autorităților. În acest timp, Stalin a argumentat că fracționismul Partidului Comunist aflat la putere ar putea slăbi Uniunea Sovietică în fața inamicilor externi. Pe durata deceniului al patrulea, el, practic, a eliminat opoziția politică prin intermediul sistemului foarte dur al exilului intern (vezi Gulag) și prin execuții, iar prin asigurarea de beneficii anumitor segmente ale populației, a câștigat sprijinul sau cooperarea lor cu regimul.

O victorie greu cucerită în Marele Război pentru Apărarea Patriei, 19411945, (care a fost posibilă cel puțin parțial datorită capacităților de producție ridicate în timpul industrializării forțate), a pus temelia pentru formarea Pactului de la Varșovia și a consfințit poziția URSS drept una dintre cele două superputeri mondiale dominante, poziție pe care a menținut-o pentru aproape patru decenii după moartea lui Stalin (în 1953). Cu toate acestea, generațiile de conducători care au urmat au repudiat stalinismul. Succesorul lui Stalin și prim-secretar al partidului, Nikita Hrușciov, a denunțat folosirea represiunii în masă și cultul personalității, (în 1956).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu