Cum sa slabiti fara depresii


1.500 de calorii pe zi - iata ce impun nutritionistii intr-o cura de slabire. In primul rand, trebuie sa excludeti din alimentatie zaharul, mierea si faina alba. Insa nu renuntati la carbohidratii cu eliberare prelungita.
In caz contrar, aveti peste 95% riscuri sa renuntati. Iata explicatia: primul organ care sufera in lipsa carbohidratilor e creierul, prin oboseala. Aceasta deoarece nu se mai secreta substantele care dau starea de bine, serotonina, endorfinele.

In plus, o dieta bazata numai pe proteine, spre exemplu, produce pe langa depresie si simptome fizice deranjante. "Rinichiul nu poate sa elibereze atitea proteine prin urina din carnea respctiva si, la un moment dat, vedem ca ne umflam la ochi, la picioare si sintem foarte obositi", spune medicul nutrionist Marlena Pascu.

Asa ca in orice dieta mentineti cerealele integrale, fructele si legumele care au carbohidrati cu eliberare prelungita. In plus, ca sa nu apara frustrarea, dar si ca sa pierdeti masa grasa, mai folositi un truc: alimentele care contin cantitati mari de triptofan. Acesta e un precursor de serotonina, unul dintre hormonii fericirii.

Iata prima necesitate in orice cura de slabire, dar si pentru o stare de bine: bananele. Nu le evitati pentru ca sunt dulci! Pe linga cantitatea mare de triptofan, va mai aduc un element necesar pentru creier: vitamina B6. Atentie doar sa le consumati dimineata, pana in prinz.

Alte alimente obligatorii in curele de slabire sunt simburii de migdale neprajiti si nesarati, dar si nucile. Insa triptofanul e continut in cantitate mare inclusiv de carne. Pentru orice persoana sunt astfel recomandate pieptul de rata si cel de pui.

Daca insa sunteti tanar si perfect sanatos apelati in dieta inclusiv la organe de animal tinar, cu o concentratie superioara in acest aminoacid asa-zis al fericirii. Atentie insa! Barbatii peste 40 de ani si femeile aflate la menopauza au interdictie la astfel de specialitati.

Respectind aceste reguli, va puteti construi o dieta care nu produce frustrari si care poate fi tinuta mai bine de 3 luni de catre orice persoana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu