Clementinele, bune impotriva racelii si ingrasarii


"Copiii" portocalelor si mandarinelor sunt in topul recomandarilor specialistilor pentru acest sezon. Asa ca daca vrei sa descoperi combinatia intre textura fina a mandarinei si aroma portocalei, nu ezita sa le strecori in dieta zilnica.

Despre clementine se spune ca au fost descoperit accidental de parintele Clement Rodier in gradina unui orfelinat din Algeria, in 1902. Se pare insa ca in China se cultivau cu mult timp inaintea acestei descoperiri. In SUA, au fost aduse in 1914, iar in Europa, cresc mai ales in Spania.

Motivele pentru care ai putea sa faci loc clementinelor in cosul cu fructe sunt multiple: aceste citrice abunda in vitamina C, potasiu si fibre. De aceea, pot fi un aliat excelent impotriva virusurilor de sezon. O alta calitate a clementinelor este ca fiecare fruct are doar 40 de calorii. De aceea, sunt excelente inainte de un antrenament la sala sau pe post de gustare inainte de pranz.

Pentru ca au fibre, clementinele pot fi consumate din plin in zilele de Sarbatoare cu meniuri care abunda in grasimi si zahar. Insa nu le mancati nicioadata dupa masa, ci cu o ora inainte sau la doua ore dupa un festin culinar.

Sursa CSID.RO

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu